След бенифисните концерти на Тоника, Тоника СВ и Домино през 1994 г., Милица Божинова, Ваня Костова, Ева Найденова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров, Георги Найденов, Теодор Шишманов и Стефан Диомов продължиха да работят заедно под името Фамилия Тоника.

Първият албум на Фамилия Тоника е издаден през 1996 г. от Унисон. Този албум е съпроводен от видеокасетата "С Фамилия Тоника на турне", която включва записи от концерти на групата в Пловдив, Варна, Бургас и Несебър.

За Коледа 1998 г. е издадена още една видеокасета "В нощ като тази", включваща концерта на групата в Народния Театър през 1997 г.

В настоящия си формат (към 2010 г.) групата се състои от Ева Найденова, Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Георги Найденов. След шумен скандал с композитора Стефан Диомов, на Фамилия Тоника е забранено да изпълняват неговите песни, много от които сред най-емблематичните за групата, а последният им албум "Нека да е лято" е създаден в тясно сътрудничество с композитора Стефан Димитров. Затопляне на отношенията между Диомов и Фамилия Тоника се наблюдава след оповестяването на тежката болест на фронтмена на групата Георги Найденов, тъй като Диомов се включва в организацията на благотворителните концерти за събиране на средства за лечението на Гого.